Izdelki za rdeča ramnata vrečka (5)

Črn Riž 1000g Vivio

Črn Riž 1000g Vivio

Črni riž po kuhanju dobi vijolično barvo, zato ga imenujejo tudi vijolični. Tako kot rjavi riž ni postrežen, je bogat z vlakninami, vitamini, zlasti vitaminom E, in minerali: železo, cink, baker. Črni riž se kuha dlje kot drugi riži, od pol ure do ene ure, vedno bo rahlo hrustljav. Pogosto se uporablja za pripravo zdravih sladic, na primer riževe sladice s kokosovim mlekom. Črni riž je bogat z antioksidanti, ki so odgovorni za boj proti prostim radikalom, kar nas ščiti pred vnetnimi stanji in številnimi boleznimi ter upočasnjuje staranje celic. <strong> Prehranske vrednosti na 100 g </strong> energijska vrednost 1498KJ / 354Kcal - 18% PDV * MAŠČOBE 3,2 g - 5%, od tega nasičene maščobne kisline 0,8 g - 4% OGLJIKOVI HIDRATI 72 g - 28%, od tega sladkorji 0,7 g < 1% BELJAKOVINE 7,7 g - 15% VLAKNA 3,1 g SOL 0,03 g < 1% * PDV - Referenčna prehranska vrednost
Črn Riž 1000g VIVIO - Črn Riž 1000g VIVIO

Črn Riž 1000g VIVIO - Črn Riž 1000g VIVIO

Črni riž po kuhanju dobi vijoličast odtenek, zato ga imenujejo tudi vijolični. Tako kot rjav riž je neoluščen, zato je bogat z vlakninami, vitamini, še posebej vitaminom E, ter minerali: železo, cink, baker. Črni riž se kuha dlje kot drugi riži, od pol ure do ene ure, vedno bo rahlo hrustljav. Pogosto se uporablja za pripravo zdravih sladic, na primer riževe sladice s kokosovim mlekom. Črni riž je bogat z antioksidanti, ki so odgovorni za boj proti prostim radikalom, s čimer nas ščitijo pred vnetji in številnimi boleznimi ter upočasnjujejo staranje celic. &nbsp;<strong>Sestavine:</strong> rjav riž&nbsp;<strong>Prehranske vrednosti na 100g</strong> Energijska vrednost 1498kJ/354kcal - 18% PDV* Maščobe 3,2g - 5% od tega nasičene maščobne kisline 0,8g - 4% Ogljikovi hidrati 72g - 28% od tega sladkorji 0,7g &lt;1% Beljakovine 7,7g - 15% Vlaknine 3,1g Sol 0,03g &lt;1% *PDV - Referenčna dnevna vrednost&nbsp;<strong>Uporaba</strong> Riž sperite s hladno vodo.
Rdeča Quinoa 1000g Vivio

Rdeča Quinoa 1000g Vivio

Quineron, znan tudi kot kvinoja ali perujski riž, je tako imenovani pseudosad, tj. rastlina, ki proizvaja škrobna semena, vendar to v resnici ni. Izvira iz Južne Amerike, kjer so jo cenili zaradi njene hranilne vrednosti že stoletja. Imenujejo jo "sveti Inkov." Vsebuje tudi saponine, zaradi katerih lahko pokaže antialergijske, protivnetne, protiglivične, protivirusne in imunostimulacijske učinke. Zrno ima antioksidativne lastnosti zaradi izjemno velike količine flavonoidov. Kinoa ne vsebuje glutena in je lahko prebavljiva. Rdeči riž ima izrazitejši okus in aromo kot bela kvinoja. Ima rahlo hrustljavo lupino in se dobro poda k solatam. Lahko se podvrže kuhanju, kar ji daje oreščkast okus in se uporablja v sladicah. 6,1 g - 9 % Vključno z nasičenimi maščobnimi kislinami 0,7 g - 3 % ogljikovi hidrati 57 g - 22 % vključno z sladkorji 0 g - 0 % beljakovine 14 g - 28 % sol 0,01 g < 1 % * RWS - referenčna hranilna vrednost &nbsp; <strong> Uporaba </strong> Kraljeve fižole je treba pred kuhanjem
Arborio Riž 1000g - Vivio

Arborio Riž 1000g - Vivio

Arborio riž je italijanska sorta riža, ki je glavna sestavina risotta. Italija je največji evropski proizvajalec riža. Letno se pobere 1,5 milijona ton, čeprav je to le 1 % tistega, kar poberejo kmetje v Indiji. Prednost italijanskega riža za to uvoz je dejstvo, da je celoten proces rasti, žetve in predelave podvržen evropskim standardom. Pri uvoženem rižu na primer ne vemo, katere kemikalije so bile uporabljene med njegovo pridelavo. Najbolj znana italijanska jed z Arborio rižem je risotto, jed, značilna za severno Italijo. Arborio riž je lahko tudi sestavina sladkih riževih sladic, ki temeljijo na mleku ali riževem napitku. Lahko ga tudi upoštevate z zelenjavo. Arborio po kuhanju je nekoliko lepljiv (zahvaljujoč amilopektinu), vlažen, popoln je za pripravo sladic, sladic in predvsem najboljši riž za risotto.
Rjav Riž 1000g vivio

Rjav Riž 1000g vivio

Rjav riž je polnozrnata žita rastline Oiza Sativa, iz katere izvira priljubljeni beli riž. Rjav riž je očiščen, pri čemer ostanejo nedotaknjene lupine, otrobi in zarodek. Okus rjavega riža ima občutljivo oreškasto noto, je nekoliko trši od belega, kuha se dlje, a ima tudi veliko več zdravih lastnosti kot očiščen beli riž. Rjav riž vsebuje več vitaminov in mineralov, vsebuje vlaknasto bogate otrobe, ima nižji glikemični indeks in se počasneje zamrzne. Zato je idealen za ljudi, ki skrbijo za svojo postavo. Vsebuje predvsem: fosfor, ki je potreben za gradnjo kosti in zob, med drugim kalij, ki je odgovoren za pravilno delovanje srca, magnezij, ki nas ščiti pred stresom, železo, ki je nujno za celično dihanje, in baker, ki skrbi za stanje naše kože in las.